ПроектиранеДограма

ДОГРАМАТА НА СГРАДИТЕ Е KÖMMERLING 88 PLUS.
ТЯ Е НОВА ПРОФИЛНА ГЕНЕРАЦИЯ С ОПТИМАЛНА ДЪЛБОЧИНА НА ПРОФИЛА 88 ММ, С МОДЕРЕН ДИЗАЙН И ПЕРФЕКТНИ ПРОПОРЦИИ.
ЕДНА ВИСОКОЕФЕКТИВНА ТОПЛОЗАЩИТНА СИСТЕМА СЪС СРЕДНО УПЛЪТНЕНИЕ И 6 КАМЕРИ. ТРИ УПЛЪТНИТЕЛНИ РАВНИНИ ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ (ДОРИ В СГЪВКАТА НА КРИЛОТО И КАСАТА) СЕ ГРИЖАТ ЗА ПО-ДОБРА ЗАЩИТА СРЕЩУ ПРОЛИВЕН ДЪЖД ИЛИ СИЛЕН НАПОР НА ВЯТЪРА.
ИНОВАТИВНОТО УПЛЪТНЕНИЕ ВЪВ ФАЛЦА ИМА ЕФЕКТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ТОПЛОЗАЩИТА.
СТЪКЛОПАКЕТЪТ Е ТРОЕН С ДЕБЕЛИНА 44ММ. КОМБИНИРАНИ СА ТРИ ВИДА СТЪКЛА С ПЪЛНЕЖ ОТ АРГОН: ВЪНШНО – 4 СЕЗОНА (ВИСОКОЕНЕРГИИЙНО); СРЕДНО – БЯЛО; ВЪТРЕШНО- КА СТЪКЛО (НИСКОЕМИСИОННО).
ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЦЯЛОСТНА КОНСТРУКЦИЯ НА НОВАТА СИСТЕМА ЗАВИШАВА В НЕОБИЧАЙНА СТЕПЕН ОТЧЕТЕНИТЕ СТОЙНОСТИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТОПЛО- И ШУМОИЗОЛАЦИЯТА, НА СИГУРНОСТТА И  ИКОНОМИЧЕСКАТА ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ.
СИСТЕМАТА Е ЗА ПРИМЕР И В ЕКОЛОГИЧНО ОТНОШЕНИЕ: МАРКАТА KÖMMERLING Е ПЪРВИЯТ ЗНАЧИМ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ПРОЗОРЕЧНИ ПРОФИЛИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ, КОЙТО НАРЕД С РЕЦИКЛИРАНИТЕ МАТЕРИАЛИ, ПРИ ПРОИЗВОДСТВОТО СИ ВЛАГА В „ПРЯСНАТА“ СМЕС ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И САМО БЕЗОЛОВНО ПВЦ СЪС „ЗЕЛЕНИ“ СТАБИЛИЗАТОРИ НА КАЛЦИЕВО-ЦИНКОВА БАЗА.

korm

 

Тухли

Тухлите използвани в зидовете са марката Wienerberger. Благодарение на свойствата на естествената суровина (глината) и специалната технология за нейната преработка се получава крайният продукт – голямоформатни керамични блокове с вертикални кухини Porotherm, които са с висока топлоизолационни характеристики и добра звукоизолация. Керамичните блокове с вертикални кухини Porotherm 25 N F, за защитена зидария, с нут и федер са предназначени за неносещи зидове с дебелина на зида 25 см.

 

 

Топлоизолация на сградата weber

Избрана е системата WEBER SAIN GOBAIN, която е с дебелина от 12 см. на топлоизолационни полистеролни плочи със съдаржание на графит по фасадата, тази дебелина надминават тези по нормативните изисквания, което създава условия на по-добра енергийна ефективност на сградата. Терасите на сградите са с топлоизолация XPS 20 см. Така предвидената топлозиоация за сградата няма да допусне наличие на термомостове.

Вентилация на гаража

в подземните гаражи на сградите е предвидена смукателна вентилация, която е отведена на покрива на сградата.

 

 

 

Външни подови настилки

Външните подови настилки ще бъдат Semmelrock Appia Antica. Тази настилка наподобява естествен камък и се вписва добре в проекти с модерен стил.
 

Отводнителна система

Отводнителната система на покривите е предвидена с външно трасе-водосточни тръби. Така изпълнена инсталацията не създава шум и дискомфорт в апартамента. Предвидена е отводнителна система чрез отводнителни решетки за рампата на подземния гараж, което ще възпрепятства навлизането на дъждовни и  други води в гаража.